Цьогоріч веселе зимове свято для молоді з піснями, танцями, іграми та ворожінням підготувала й провела класний керівник 9 класу Олена Гаврищук зі своїми вихованцями.

/Files/images/11/1/image4.jpeg

/Files/images/11/1/image3.jpeg

/Files/images/11/1/image6.jpeg

/Files/images/11/1/image2.jpeg

/Files/images/11/1/image1.jpeg

День Андрія

Християнська легенда свідчить, що святий Андрій названий Первозванним, тому що був покликаний першим з 12 апостолів та учнів Ісуса Христа. Він був свідком служінь спасителя, його розп'яття та воскресіння з мертвих.

За переказами, апостол Андрій проповідував у Криму, потім по Дніпру дійшов до місця, де згодом виник Київ. "На горах цих засяє благодать Божа: велике місто буде тут", - сказав апостол учням.

Він був розп'ятий у грецькому місті Патри (Патрас) на хресті, що мав X-подібну форму. Згодом цей хрест отримав назву Андріївський.

Хоча Андрій Первозванний– християнський святий, однак народні традиції, звичаї та обряди в цей день мають дохристиянський характер, наприклад, ворожіння на долю.

Це українське свято, яке поєднує у собі християнські вірування, давні традиції та забави для молоді, традиційно організовують дев’ятикласники НВК.

Цьогоріч веселе зимове свято для молоді з піснями, танцями, іграми та ворожінням підготувала й провела класний керівник 9 класу Олена Гаврищук зі своїми вихованцями.

Усі присутні змогли відчути красу та поезію древніх обрядів. Андріївські вечорниці пройшли весело, з танцями, піснями, іграми та жартами. Під час перегляду свята діти мали можливість оцінити красу та велич українських народних костюмів, обрядів та пісень, розширити свої знання з народознавства та зарядитись веселим настроєм.

Кiлькiсть переглядiв: 31

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.