Тиждень хімії

Згідно річного плану школи, з 13 по 17 жовтня у школі проходив Тиждень хімії. Вчителькою хімії Гетьман Ольгою Володимирівною було заплановано і проведено багато цікавих заходів.

З 13. 10 по 17.10 в школі проходив тиждень хімії.

Ми живемо в такий час, коли хімія проникла до всіх сфер життя. Від дня свого народження, ще не усвідомлюючи цього, людина починає «спілкуватися» з хімією. Малюк одержує іонічне молоко, яскраві іграшки, школяр – портфель, ручку, зошити.

Без цієї науки не можна виплавити метал, побудувати корабель, виготовити машину. З хімією пов’язана поява нових джерел енергії, створення синтетичних матеріалів із властивостями, яких не мають природні, освоєння космосу.

Хімія, як наука, дуже потрібна і корисна тоді, якщо вона в «руках» людей, що мають глибокі і міцні знання з цього предмета. Тоді ці люди приносять користь суспільству, не допускають ніяких екологічних катастроф, дбають про чистоту навколишнього середовища.

Саме виховання екологічної культури в учнів, поглиблення практичних знань з хімії, розвиток творчих здібностей в учнів - це було найголовніше завдання, яке поставила перед собою вчитель хімії Гетьман Ольга Володимирівна, плануючи тиждень.

В тижні брали участь учні 3-9 класів./Files/images/PA160992.JPG

На загальношкільній лінійці було оголошено план проведення тижня хімії в школі.

Відкриття тижня

Вчитель хімії ознайомила вчителів з харчовими добавками і іх впливом на здоров’я.

Лекція для вчителів «Харчові добавки й здоров’я людини».

Великого задоволення принесло учням ток-шоу «Поліетилен – за чи проти?», під час якого відбулася ознайомлення учнів із сучасною екологічною проблемою держави та світу – поліетиленовими відходами, іх впливом на здоровя людини та природу. В рамках цього ток-шоу відбувся показ моделей одягу з поліетилену. Ідейним натхненням юних дизайнерів став поліетилен. Всі моделі відзначилися неабиякою творчістю та втіленням цікавих ідей. Але все-таки переможцем стали учні 7 класу. Іхні моделі сподобались усім найбільше.

В коридорі школи були вивішені малюнки та стінгазети учнів 5 – 9 класів/Files/images/PA161003.JPG /Files/images/PA160994.JPG /Files/images/PA161002.JPG /Files/images/PA161005.JPG /Files/images/PA161006.JPG

Конкурс малюнків та стінгазет «Широко простягає руки свої наука Хімія»

Бесіди «Нікотин – ворог здоров’я». (5-7 класи)

Практикум «Визначення якості харчових продуктів» (7-9 класи)

Хімічні читання. «Чи знаєте ви вчених – хіміків?»

Конкурс віршів «Зелений світ»

Не менш цікаво пройшли практикум «Цікаві досліди». (6-9 класи)

та пізнавальна гра «Чи знаєш ти мікро- і мікроелементи організму людини?» (8-9 класи).

Учні 8-го класу приготували хімічні цікавинки, які розвісили на стінах кабінету хімії.

Під час проведення тижня, учні були активні. Вони практично самостійно зробили презентацію своїх команд, підбирали цікаві матеріали (ребуси, вікторин, кросворди, цікаві задачі) на кожний захід.

/Files/images/PA160984.JPG

Кожний захід, який було проведено під час тижня хімії, супроводжувався цікавими дослідами з хімії, що було особливо цікаво молодшим школярам.

/Files/images/PA160993.JPG

Хімія одна з найкращих наук, але вона може другом і ворогом бути, може все живе убити. Тож усі повинні використовувати знання з хімії грамотно, відповідально, щоб зберегти для наших нащадків чисту і здорову планету Земля - чисте повітря, воду і грунт. Ми повинні зрозуміти, що наше здоров’я залежить від нас самих, і щоб його зберегти потрібно соціально спрямовувати хімічні знання.

На загальношкільній лінійці було підведено підсумки проведеного тижня, нагороджено найбільш активних учасників грамотами, , дипломами, подяками.

Кiлькiсть переглядiв: 1023

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.